EN CATALUNYA COMO NA GALIZA...


En contraste coa incomprensíbel e a todas luces inxustificábel actitude do BNG vetando unha declaración no Parlamento do Galiza de condena do holocausto e en memoria das vítimas, en Catalunya, os compañeiros de ERC ademais de promover unha declaración e cerimonia institucional no Parlament, presentaron nos concellos mocións a pleno de recordo e homenaxe no día do Holocausto.

Eis dos exemplos:
MOCIÓ DIA DE LA MEMÒRIA DE L’HOLOCAUST I DE PREVENCIÓ DELS CRIMS CONTRA LA HUMANITAT.

Atès l’establiment en el marc de la Unió Europea d’un Dia Europeu dedicat a la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat.

Atès que per a aquesta commemoració ha estat escollit simbòlicament el dia 27 de gener, aniversari de la data d’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz (Polònia).

Atès que el dia 27 de gener, en aquest cas de 1939, coincideix també amb la data d’entrada de les tropes franquistes a Badalona i la consegüent imposició d’un règim dictatorial i una repressió política i social que va comportar, entre moltes altres conseqüències dramàtiques, l’exili de molts badalonins i badalonines, 41 dels quals van morir precisament en els camps de concentració nazis.

Per tot això, proposem els següents ACORDS

1.L’Ajuntament de Badalona commemorarà anualment el Dia de la Memòria de l’Holocaust i de prevenció dels Crims contra la Humanitat.

2.Comunicar aquest acord al Parlament Europeu, al Ministeri d’Afers Exteriors, al Congrés de Diputats, al Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes catalanes.

Badalona, 13 de gener de 2008
Mateu Chalmeta i Torredemer
Portaveu Grup d’ERC
---------------------------------

Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust
Amb motiu de la commemoració de Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i per la prevenció del Crims contra la Humanitat, ERC de Mataró vol manifestar: 1.El seu desacord amb la decisió del Tribunal Constitucional Espanyol que permet postures revisionistes, i més extremades, com el negacionisme, ser perfectament legals en el seu territori, quan la dinàmica Europea és enfortir les lleis antifeixistes.

2.El seu temor de convertir la memòria de les víctimes de l'Holocaust en un instrument polític més i haver fet una passa enrere en la legislació en termes de tolerància.

3.Que la opció del record, la memòria històrica i la educació en la història d'Europa i els seus conflictes són la única manera de prevenir crims contra la humanitat.

4.Finalment, recordar totes les víctimes de l'Holocaust, també els catalans que moriren als camps nazis ...amb el més profund dels respectes

---------------------------------

E as JERC (a Galiza Nova de Esquerra)

Comentarios